زلزله ۳ و سه دهم ریشتری پاکدشت زنگ خطر برای تهران ۱۰ میلیون نفر در معرض خطر

زلزله ۳ و سه دهم ریشتری پاکدشت زنگ خطر برای تهران ۱۰ میلیون نفر در معرض خطر

به گزارش بتن آنلاین، رییس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: زلزله 3.3 ریشتری پاکدشت بااینکه کوچک بود، اما هشداری از فعال بودن گسل ایوانکی و تهدید 10 میلیون نفر در تهران است.



علی بیت اللهی، رییس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با گزارشگر مهر درباره ی زمین لرزه ۳.۳ ریشتری اخیر در پاکدشت تهران اظهار نمود: بزرگای ۳.۳ این زمین لرزه، زلزله بزرگی محسوب نمی شود و حتی ممکنست خیلی از مردم آنرا احساس نکرده باشند، اما اهمیت این رخداد از جنبه دیگری قابل بررسی است.
وی اضافه کرد: این زمین لرزه نشان دهنده فعال بودن گسل های اطراف تهران است. گسلی که این زمین لرزه روی آن رخداده، گسل ایوانکی است. این گسل از شمال گرمسار و مجاورت شهر ایوانکی شروع می شود و در امتداد جنوب شرق به شمال غرب، بعد از عبور از مناطقی مانند قیامدشت و پاکدشت، به منطقه ۱۵ تهران در جنوب شرقی پایتخت منتهی می شود.
بیت اللهی بیان کرد: طول گسل ایوانکی حدود ۷۵ کیلومتر است و تا مرز محدوده شهری تهران امتداد دارد. این گسل همچون گسل های فعال کشور بشمار می رود و طی سالیان اخیر نیز چندین زمین لرزه خفیف در امتداد آن ثبت شده است.
وی افزود: در حدود ۱۵ سال گذشته، نزدیک به ۷۲۴ زمین لرزه در شعاع تقریبی ۵۰ کیلومتری این ناحیه رخداده که این آمار به خوبی نشان داده است گسل های این محدوده فعال می باشند و پویایی لرزه ای منطقه بازهم ادامه دارد.
رئیس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: اهمیت زمین لرزه های کوچک در این است که ظرفیت لرزه خیزی منطقه و فعال بودن گسل ها را نشان می دهند. این رخدادها از نظر علمی خیلی حائز اهمیت هستند، برای اینکه اطلاعات ارزشمندی درباره ی رفتار گسل های فعال در اختیار متخصصان قرار می دهند.
وی خاطرنشان کرد: وقوع زمین لرزه، خصوصاً در این محدوده، یک هشدار خیلی جدی شمرده می شود. در مجاورت این گسل، حدود ۵۵۰ هزار نفر جمعیت روستایی سکونت دارند و اگر جمعیت شهر تهران نیز درنظر گرفته شود، نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در این محدوده زندگی می کنند.
بیت اللهی در آخر اشاره کرد: این منطقه از تراکم جمعیتی خیلی بالایی برخوردارست و در صورت وقوع زمین لرزه ای با بزرگای متوسط یا شدید، جمعیت خیلی زیادی در معرض خطر قرار خواهند گرفت. بدین سبب رصد مداوم فعالیت گسل های اطراف تهران و توجه به هشدارهای لرزه ای از اهمیت ویژه ای برخوردارست.

به طور خلاصه، علی بیت اللهی، رئیس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ی زمین لرزه ۳.۳ ریشتری اخیر در پاکدشت تهران اظهار داشت: بزرگای ۳.۳ این زمین لرزه، زلزله بزرگی محسوب نمی شود و حتی ممکنست بسیاری از مردم آن را احساس نکرده باشند، اما اهمیت این رخداد از جنبه دیگری قابل بررسی است. این گسل از شمال گرمسار و مجاورت شهر ایوانکی آغاز می شود و در امتداد جنوب شرق به شمال غرب، پس از عبور از مناطقی مانند قیامدشت و پاکدشت، به منطقه ۱۵ تهران در جنوب شرقی پایتخت منتهی می شود.

منبع:

1405/04/14
21:39:09
5.0 / 5
6
تگهای خبر: پایتخت , زلزله , شهرسازی , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه


betononline.ir: بتن با کیفیت، پروژه‌ای مطمئن

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد