معاون بانك مركزی:
میل نقدینه خواهی در جامعه به ۲ ۴ درصد كاهش یافت
بتن آنلاین: معاون اقتصادی بانك مركزی، از كاهش میل نقدینه خواهی به ۲. ۴ درصد با گسترش بانكداری الكترونیك اطلاع داد.
به گزارش بتن آنلاین به نقل از پژوهشكده پولی و بانكی، پیمان قربانی با بیان اینكه، بانكداری الكترونیك در كشور طی دهه گذشته و دهه حاضر، تحولات شگرفی را پشت سر گذاشته و ایران در منطقه، در این شاخص جزء كشورهای پیشرو است، تصریح كرد: آغاز بانكداری الكترونیك در ایران به اوایل دهه ۸۰ برمی گردد.
وی ادامه داد: بر مبنای آمار، در سال ۸۳ حدود ۸ میلیون قطعه كارت بانكی، ۲ هزار و ۲۸۹ خودپرداز، ۱۸ هزار پایانه فروش و ۷ هزار و ۵۲۲ پایانه شعب وجود داشته است.
معاون اقتصادی بانك مركزی، با تاكید بر اینكه به طور عام هر تحولی در آغاز با رشد سریعتری همراه بوده و سپس زمینه گسترش آن فراهم می شود، خاطرنشان كرد: با این حال امر، باز هم طی سال های اخیر، رشد در بخش بانكداری الكترونیك به صورت مطلوبی ادامه یافته است.
وی ادامه داد: بر مبنای آمار، در ابتدای سال ۹۲، ۲۲۶ میلیون كارت بانكی، ۳۰ هزار و ۱۷۳ خودپرداز، ۲ میلیون و ۶۸۹ هزار پایانه فروش و ۵۳ هزار و ۱۱۷ پایانه شعب در كشور فعال بوده است.
عضو هیئت عامل بانك مركزی خاطرنشان كرد: همینطور در مهر ماه سال جاری ۳۷۵ میلیون كارت بانكی، ۵۱ هزار و ۹۰۳ خودپرداز، ۵ میلیون و ۵۶۲ پایانه فروش و ۷۷ هزار و ۴۸۸ پایانه شعب در كشور فعال بوده است.
وی ادامه داد: بررسی آمار نشان داده است دولت یازدهم علی رغم رشدهای مناسب اولیه در بخش بانكداری الكترونیك اقدامات مطلوبی در بخش بانكداری الكترونیك انجام داده كه دولت دوازدهم هم در حال ادامه روند آن است.
قربانی با تاكید بر اینكه بهبود تركیب نقدینگی و ضریب فزاینده كاهش سهم پایه پولی از موارد مهمی است كه دولت تدبیر و امید در حوزه های سیاست های پولی مد نظر قرار داده است، اظهارداشت: در این راستا با بررسی ضریب فزاینده مشخص می گردد كه بانكداری الكترونیك تاثیر زیادی در این بخش داشته است.
معاون اقتصادی بانك مركزی خاطرنشان كرد: ضریب فزاینده در انتهای سال ۹۱ معادل ۴. ۷۲۱ بوده كه در مهر ماه ۹۶ این رقم به بیش از ۷ و در رقم ۷. ۱۴۱ رسیده است.
وی تصریح كرد: این آمار نشان دهنده این است كه ضریب فزاینده نقدینگی كه در سال های قبل در حدود ۴ واحد درصد بود هم اكنون به حدود ۷ درصد رسیده كه این آمار نشان داده است ضریب فزاینده پولی بهبود یافته است.
قربانی با بیان اینكه، یكی از مهمترین دلایل این اتفاق مناسب، گسترش بانكداری الكترونیك در كشور بوده است، اظهار داشت: عناصر تشكیل دهنده ضریب فزاینده نسبت اسكناس و مسكوك به نقدینگی است.
وی با اشاره به آمار این بخش خاطرنشان كرد: در انتهای سال ۹۱ میل اشخاص به نقدینگی ۷. ۲ درصد بود و این امر به این معناست كه ۷. ۲ درصد نقدینگی به صورت اسكناس و مسكوك بوده و این در شرایطی است كه این رقم در مهر ماه سال جاری به ۲. ۴ درصد كاهش یافته كه رقم بی سابقه ای است.
به گفته وی، ضریب فزاینده نقدینگی طی دوره اسفند ۹۱ تا مهر ۹۶ معادل ۵۸ درصد بوده كه این امر مربوط به كاهش نسبت اسكناس و مسكوك در دست اشخاص به كل سپرده های حاصله در نظام پرداخت الكترونیك كشور می گردد.
این عضو هیئت عامل بانك مركزی ادامه داد: میل نقدینه خواهی یكی از عوامل مهم ضریب فزاینده در جامعه است كه با گسترش بانكداری الكترونیك اعم از بهره گیری از كارت های بانكی، خودپردازها، پایانه های فروش و... كاهش یافته است به نحوی كه بانكداری الكترونیك توانسته نقش مهمی در افزایش ضریب فزاینده نقدینگی در كشور تولید كند.
وی با بیان اینكه، گسترش بانكداری الكترونیك اثرات مثبتی در حوزه بانكی و سایر حوزه ها داشته است، اظهار داشت: اگر به ایام گذشته برگردیم مردم برای پرداخت قبوض خدماتی مجبور به رجوع به شعب و انجام سفرهای غیر ضروری بودند.
وی تصریح كرد: همینطور با گسترش عملیات بانكداری الكترونیك علاوه بر اینكه از حجم بالای كاغذ در عملیات بانكی كاسته شده، نقل و انتقال پرداخت قبوض هم با سرعتی بالاتر و مناسب تر انجام می گردد ضمن اینكه انجام كسب و كارها هم بهبود یافته است.
قربانی كاهش حجم ترافیك، كنترل آلودگی هوا و... را ازدیگر مزایای بانكداری الكترونیك عنوان نمود و اظهارداشت: اگر این تحولات با بانكداری الكترونیك انجام نمی شد میزان مشكلات در این بخش ها بیشتر بود.
وی اظهار داشت: با عنایت به اینكه سرانه اسكناس در ایران نسبت به سایر كشورها بالاست نظام پرداخت با مشكل فرسودگی اسكناس مواجه می باشد.
وی با اشاره به اینكه نظام پرداخت به علت بالا بودن میزان سرانه اسكناس با مشكلاتی مواجه شده بود، اظهار داشت: بانكداری الكترونیك به نظام نقدی كشور كمك كرد تا بار موجود در مبادلات را از نظام نقدی بكاهد.
معاون اقتصادی بانك مركزی تصریح كرد: حجم اسكناس و مسكوك با كمك بانكداری الكترونیك با كاهش میل نقدینه خواهی سبب شد كه از فرسودگی حجم زیادی از اسكناس ها جلوگیری شود البته نظام نقدی نیازمند بهبود است و اگر بانكداری الكترونیك نبود این بخش با مشكلات زیادی مواجه می شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب