اعتبارهای دولتی برای بازسازی منازل صدمه دیده از جنگ کافی نیست
به گزارش بتن آنلاین، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس، ضمن اشاره به ناکافی بودن اعتبارهای دولتی برای بازسازی منازل صدمه دیده جنگ، پیشنهاد کرد دولت از راه مولدسازی اراضی خود نسبت به تأمین مالی این پروژه اقدام نماید.
به گزارش بتن آنلاین به نقل از مهر، محمد منان رئیسی نایب رییس کمیسیون عمران مجلس ضمن اشاره به مصوبه دولت برای اسکان موقت و بازسازی منازل صدمه دیده از جنگ اظهار داشت: در جلسه اخیر دولت، مسئولیت بازسازی خانه های تخریب شده پایتخت از بنیاد مسکن به شهرداری تهران واگذار شده است. اما معلوم نیست آیا مصوبه قبلی دولت بر مبنای اختصاص هزار میلیارد تومان برای این امر کماکان پابرجا می باشد یا خیر.
وی با اشاره به اینکه اگر مبلغ اختصاص یافته برای بازی سازی منازل صدمه دیده از جنگ همان هزار میلیارد تومان بدون تغییر باقیمانده باشد، تکاپوی بازسازی تمام خانه ها را نمی دهد، اظهار نمود: در کشور حدود ۴ هزار واحد مسکونی صدمه دیده وجود دارد که عمده آنها (حدود ۳۵۰۰ واحد) در تهران است. بخشی از این واحدها احتیاج به ساخت کامل دارند. با احتساب هزینه ساخت متری ۲۰ میلیون تومان و متوسط هزینه بازسازی متری ۱۰ میلیون تومان، این مبلغ تنها امکان بازسازی ۱۰۰ هزار متر مربع را فراهم می آورد که با میانگین متراژ ۱۰۰ متر، فقط هزار واحد (یعنی یک چهارم واحدهای صدمه دیده) قابل بازسازی خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ضمن اشاره به وضعیت کسری منابع دولت پیشنهاد کرد: دولت باید به روش های دیگر تأمین مالی روی آورد. در شرایط حاضر، در دسترس ترین راه، استفاده از ظرفیت مولدسازی اراضی دولتی است. هم اینک حدود ۱۸ میلیارد متر مربع اراضی در تملک وزارت راه وجود دارد که مساحتی معادل ۳۰ برابر کلان شهر تهران است. اگر تنها یک درصد از این اراضی برای تأمین مالی اختصاص پیدا کند، نه تنها امکان بازسازی تمامی خانه های صدمه دیده فراهم می شود، بلکه بخشی از بافت های فرسوده هم قابل بازسازی خواهد بود.
رئیسی تاکید کرد: بنابراین پیشنهاد می شود به جای تأمین مالی از راه بازار سرمایه و بانک ها، دولت باید بر ظرفیت اراضی خود تمرکز کند و با مولدسازی قطعات مرغوب، منابع موردنیاز برای بازسازی خانه های صدمه دیده در جنگ تحمیلی را تأمین نماید.
وی در انتها به گلایه های مردم از کندی روند رسیدگی اشاره نمود و اظهار داشت: در بازدید اخیر اعضای کمیسیون عمران از واحدهای صدمه دیده تهران، مردم از تأخیر در رسیدگی گلایه داشتند. انتظار می رود دستگاههای مسئول با تشکیل قرارگاه مشخص و چالاکی، این امور را با فوریت انجام دهند. تأخیر در اجرا باعث نارضایتی و احساس بی پناهی مردم خواهد شد.
منبع: betononline.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب