بخش خصوصی پیشگام قانون گذاری در هوش مصنوعی شد

بخش خصوصی پیشگام قانون گذاری در هوش مصنوعی شد

بتن آنلاین: رییس کمیسیون فاوا اتاق ایران، از شروع برگزاری ˮهفته هوش مصنوعیˮ برای اولین بار با محوریت نقش آفرینی بخش خصوصی و قانون گذاری در این زمینه آگاهی داد و اصرار کرد که هدف اصلی این رویداد، تسهیل مسیر سرمایه گذاری و تدوین قانون برای استفاده بهینه از ظرفیتهای هوش مصنوعی در اقتصاد کشور است. در این برنامه، نمایندگان سه قوه، دانشگاهیان و صنعتگران در کنار هم به تدوین استراتژی و نقشه راه خواهند پرداخت.


به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، ظهر امروز (دوشنبه)، نشست خبری با موضوع "هفته هوش مصنوعی"، با حضور نصرالله جهانگرد (رئیس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی)، حسین سلاح ورزی (رئیس سازمان ملی کارآفرینی) و سادینا آبایی (رئیس کمیسیون تخصصی فناوری اطلاعات اتاق ایران)، با هدف تبیین رویکردها و برنامه های هفته هوش مصنوعی، بررسی نقش هوش مصنوعی در آینده اقتصاد کشور و تشریح اقدامات مشترک کمیسیون ها و نهادهای همکار انجام شد.
سادینا آبایی- رییس کمیسیون فاوا اتاق ایران- با اعلان اینکه این رویداد با همراهی تشکل های تخصصی این حوزه همچون سازمان نظام صنفی یارانه ای (نصر)، انجمن هوش مصنوعی و... برگزار می شود، اظهار داشت: پیشنهاد برگزاری هفته هوش مصنوعی برای نخستین مرتبه از طرف کمیسیون فاوا اتاق ایران مطرح شده و از سال قبل بصورت جدی روی این مساله متمرکز شدیم؛ چونکه اعتقاد داریم باید روی قانون گذاری در حوزه هوش مصنوعی ورود نماییم تا بخش خصوصی بتواند در این بخش نقش آفرین باشد.
این فعال اقتصادی اشاره کرد: در راه تسهیل گری فعالیت بخش خصوصی باید قانون، بخشنامه، استراتژی و نقشه راهی باشد که مسیر حرکت را شفاف و آسان می کند. بدین سبب بخش خصوصی پیش قدم شد تا در تدوین هر آن چه نیاز است کمک کار مجلس یا سایر نهادها باشد. در حقیقت هدف، تدوین قانونی می باشد که تسهیل گر باشد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران بررسی مسیر درست سرمایه گذاری در بستر هوش مصنوعی را هدف دوم تعریف هفته هوش مصنوعی مطرح کرد و اضافه کرد: در طول سالهای گذشته خصوصاً در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات شاهد سرمایه گذاری های ناموفقی هستیم که به هدررفت منابع منتج شده اند. بدین سبب ساماندهی مسیر سرمایه گذاری را در دستورکار قرار دادیم و در هفته پیش رو درباره ی چگونگی، گستره و میزان نقش آفرینی بخش خصوصی در آن، صحبت خواهیم کرد.
وی در ارتباط با روند برگزاری این رویداد یک هفته ای، اظهار داشت: مقرر است در سه روز ابتدایی هفته بصورت مجزا با متولیان امر در قوای سه گانه، نشست داشته باشیم. همین طور مقرر است روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت در اتاق ایران نشست هایی با دانشگاهیان و فعالان بخش خصوصی برگزار نماییم.
رییس کمیسیون فاوا اتاق ایران ضمن تأکید بر این که رویداد هفته هوش مصنوعی نقطه شروع کار است، اشاره کرد: در طول مسیری که تعریف کردیم، شتابی نداریم اما مسیر درست و نتیجه بخش باید روشن شود تا قدم ها را از ابتدا به درستی برداریم.
آبایی در ارتباط با میزان استقبال بنگاه های اقتصادی در عرصه های مختلف نسبت به هوش مصنوعی، اظهار داشت: صنعت غذا در عرصه هوش مصنوعی قدم های خوبی برداشته است. باید این گونه اظهار داشت که صنعت آمادگی پذیرش فناوری متفاوت و تحول آفرین را دارد؛ اما میزان رشد آن متوازن نیست. برخی صنایع خوب پیشرفت کردند و برخی هم آشنایی با بستر هوش مصنوعی ندارند. این مساله به فرهنگ سازی نیاز دارد تا نسبت به آن مطالبه گری شکل بگیرد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران اضافه کرد: در طول این هفته و در ادامه راه، مطالبه گری بخش خصوصی باید بیشتر شود. از جانب دیگر در روند طراحی هفته هوش مصنوعی کوشیدیم شفاف عمل کرده و از هر سه قوه، بخش خصوصی و بخش دانشگاهی کمک بگیریم تا همگی به یک قانون و استراتژی منسجم دست پیدا کرده و مطیع آن باشیم؛ باید از بازیگران اصلی بخواهیم تا به یک سند جامع برسیم. در ارتباط با استفاده بهینه از هوش مصنوعی، اتاق ایران و اتاق های استانی هم ورود کردند و با توجه به این که هر کدام از آنها مراکز داده هستند، قصد دارند با بهره گیری از هوش مصنوعی، استفاده از داده های موجود را تسهیل کنند. در حقیقت اتاق ها هم در نقطه شروع قرار دارند.

نگرانی از بابت عقب افتادگی نظام آموزشی در عرصه هوش مصنوعی
در ادامه این نشست نصرالله جهانگرد- رییس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی- نیز اظهار داشت: برای بخش اقتصادی کشور، مجموعه شرکتها در همه حوزه ها آشنایی با هوش مصنوعی و استفاده از آن اهمیت دارد. فعالان اقتصادی پیش قراولان تحول دیجیتال هستند و این بستر بطور طبیعی در راه سیاستگذاری روی دامنه کارها اثر دارد، پس باید بصورت هماهنگ از تکنولوژی شتاب دهنده بازار بهره ببریم و سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشور را افزایش دهیم. باید توجه داشت که افزایش آگاهی، شناسایی تقاضاها و تعریف اهداف و برنامه های پیش رو، فضای تصمیم گیری را بهتر می کند.
وی اضافه کرد: بنگاه ها دو نوع هستند عرضه کنندگان تکنولوژی و بنگاه های بهره بردار. در عرصه عرضه، انبوهی از داده ها تولید شده و اجازه داریم با مدلهای منطقی از این داده ها به راهکار برسیم. هوش مصنوعی در وضعیت عمیق کنکاش علمی قرار دارد. هرچند در ایران بازهم داده های بومی در سیستم هوش مصنوعی ننشسته است. در بخش بهره برداری، وضعیت خوبی داریم و روبه رشد است. هرچند سطح بهره برداری در صنایع مختلف، متفاوت می باشد.
رییس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی، آموزش هوش مصنوعی را امری ضروری توصیف کرده و اظهار داشت: باید آموزش درباره ی هوش مصنوعی را از دبستان شروع نماییم. امروز عقب ماندن نظام آموزشی در این زمینه مایه نگرانی است.

ترویج مفاهیم و تعریف استانداردها در هفته هوش مصنوعی
حسین سلاح ورزی، رییس شورای اجرائی هفته هوش مصنوعی هم در این جلسه، با اعلان اینکه در بخش خصوصی مدت هاست معتقدیم جدی ترین مسئله، تقویت تولید صادرات محور رقابتی است، اظهار داشت: در این راه گرفتار عارضه هایی هستیم مانند مشکلات بهینه سازی و راندمان که هوش مصنوعی می تواند راهکارهای متنوعی برای این حل این موضوعات عرضه نماید.
وی ضمن تأکید براینکه در شاخص عملکرد لجستیک، ضعف جدی داریم و بهینه سازی این بخش به کمک هوش مصنوعی ممکن است، اظهار داشت: بطور مثال درباره ی مدیریت مصرف آب در عرصه کشاورزی یا در عرصه مانده سموم در انواع محصولات کشاورزی و … موضوعات بهینه سازی و کیفی سازی مطرح هستند و هوش مصنوعی این امکان را دارد تا راه حل مناسب برای هرکدام از آنها عرضه نماید و برای پیشرفت کشور باید از تمامی امکانات استفاده نمائیم.
سلاح ورزی پیرامون هفته هوش مصنوعی اشاره کرد: در این رویداد یک هفته ای قوای سه گانه را درگیر کردیم. چون باور داریم توسعه و ترویج این مفاهیم در امتداد استفاده بهینه و کارامد از هوش مصنوعی نکته جدی است و بدین ترتیب بخش خصوصی را پای کار آورده است.
رییس سازمان کارآفرینی اضافه کرد: امروز در بنگاه های مختلف، واحدهای R&D بصورت خودجوش برای پیشرفت راندمان و کاهش هزینه از هوش مصنوعی بهره می برند؛ اگر قرار باشد به شکل گسترده و مانند سایر کشورها از بستر هوش مصنوعی بهره ببریم، لازم است دولت زیرساخت آنرا مهیا کند؛ مانند اینترنت پرسرعت، مدیریت داده، مالکیت داده و … تعریف قوانین، استانداردها و پروتکلهای جامع، هدفی است که در این هفته مدنظر داریم. در عرصه هوش مصنوعی به سرمایه گذاری نیز نیاز داریم، بدین سبب بخش خصوصی باید ورود کند، تحریم و مهاجرت نخبگان، محدودیت های این حوزه هستند. این هفته برخلاف برخی رویدادها و همایش ها که تحت تأثیر احساس طراحی می شوند، اقدامی دقیق است و نقطه شروع یک مسیر خواهد بود.




منبع:

1404/02/23
10:03:19
5.0 / 5
5
تگهای خبر: استاندارد , تكنولوژی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه


betononline.ir: بتن با کیفیت، پروژه‌ای مطمئن

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد