ضرورت توسعه پایانه های مرزی شرق کشور

ضرورت توسعه پایانه های مرزی شرق کشور

به گزارش بتن آنلاین، مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام اظهار نمود: باید نگاه توسعه ای به پایانه های مرزی شرق کشور بخصوص سیستان و بلوچستان و بندر چابهار باشد که هم تجارت ما به پاکستان را می تواند توسعه دهد و هم پیوست عدالت اجتماعی در منطقه سیستان و بلوچستان برای بهبود اقتصادی در سیستان و بلوچستان داشته باشد.



به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، صدرالله دولت مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام در دومین نشست همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوعیت امنیت غذایی با اشاره به این که در بند ۶ و ۷ سیاست های اقتصاد مقاومتی متنوع سازی مبادی ورودی ذکر شده است، اظهار داشت: ذهن ما از متنوع سازی بسمت این رفته است که صرفاً باید روی مبادی ورودی کشور متنوع شویم. در صورتیکه ما در بحث متنوع سازی، در ۴ محور باید چالش و راه حل مطرح نماییم در ابتدا مبادی ورودی کالاهای اساسی به کشور، سپس مبادی تأمین کالا و کشورهای تأمین کننده، شرکت های خارجی تأمین کننده یا فروشنده و شرکت های داخلی تأمین کالا به عنوان خریدار.

وی با اشاره به این که از نظر کمی، مبدأ ورودی کم نداریم، اضافه کرد: پراکندگی یکنواخت، عادلانه و قابل قبولی است دراین خصوص در سراسر کشور وجود دارد. یکی از موانع و چالش ها این است که زیرساخت های تجاری در مبادی ورودی خیلی توسعه پیدا نکرده است. الزامات تجاری چه واردات و چه صادرات برمبنای نیاز واقعی توسعه نیافته است.

دولت با اشاره به این که برخی مبادی ورودی باید تخصصی شوند، گفت: پاکستان کشور بزرگ و پرمصرفی است. صادرات ما با پاکستان محدود است. ما حرفی برای صادرات به پاکستان نداریم. ۲۰-۳۰ درصد از برنج و حبوبات را از پاکستان وارد می نماییم. قسمتی از گوشت را هم وارد می نماییم. ما چرا برنج را در بندر امام تخلیه نماییم که بزرگترین بندر فله ای کشور است و محدودیت های خودش را دارد؟

وی ادامه داد: باید نگاه توسعه ای به پایانه های مرزی شرق کشور خصوصاً سیستان و بلوچستان و بندر چابهار باشد که هم تجارت ما به پاکستان را می تواند توسعه دهد و هم پیوست عدالت اجتماعی در منطقه سیستان و بلوچستان برای بهبود اقتصادی در سیستان و بلوچستان داشته باشد. اگر بخواهیم بحث توسعه مبادی را داشته باشیم، از ظرفیت بندر چابهار باید استفاده نمائیم.

دولت اظهار داشت: مبادی تأمین کالای اساسی در دنیا انگشت شمارند و عمده در آمریکای شمالی و جنوبی استرالیا است. کشورهای اروپایی به جز اوکراین و روسیه خیلی در تعادل عرضه و تقاضا حرفی برای گفتن ندارند.

وی ادامه داد: در تأمین، در یک ساختار انحصاری قرار گرفتیم و تأمین کنندگان محدود هستند و انحصار وجود دارد. ۹۰ درصد کالای اساسی مورد نیاز را از کشورهای دوست و با عاملیت و مستقیم از شرکت های کشورهای دشمن خرید می نماییم. کدام عقل می پذیرد؟

دولت اضافه کرد: این ۹۰ درصد به آسانی از روسیه و برزیل قابل تأمین است. محدود کردن به این دو کشور عوارض خودش را هم دارد، ولی وقتی در عرصه های تجاری و سیاسی و بانکی با ما همسو هستند، چرا باید از شرکت های غربی متصل به کشورهای متخاصم تأمین کنند؟

دولت در آخر با اشاره به این که ۵ قلم مهم کالای اساسی کشور را می توان از برزیل تأمین کرد، اظهار داشت: شکستن انحصار شرکت های داخلی تأمین کننده مهمست و باید دنبال بازیگر جدید برویم.




منبع:

1403/09/05
09:59:53
5.0 / 5
125
تگهای خبر: بندر , توسعه , دولت , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد