بررسی زلزله احتمالی تهران و مخاطرات آن در شورای شهر

بررسی زلزله احتمالی تهران و مخاطرات آن در شورای شهر

به گزارش بتن آنلاین، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: تلفات انسانی زلزله ای که برای تهران پیشبینی می شود با نظرات مختلفی که کارشناسان عرضه می کنند حدود ۳۰۰ هزار نفر تا ۵۰۰ هزار نفر پیشبینی شده، که یک فاجعه جهانی است و نیازمند فکر اساسی برای پیشگیری و کاهش تلفات و خسارات در این حوزه هستیم.


به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، محمد آقامیری در دومین نشست مشترک مسئولین و اساتید مهندسی زلزله ضمن اشاره به لزوم تشکیل کارگروه تاب آوری سازه ها در مقابل زلزله در کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: هر ساله حدود ۵۰۰ هزار زلزله در دنیا به وقوع می پیوندد که حدود ۱۰۰هزار زلزله قابل لمس است و احساس می شود. در طول ۲۳ سال قبل از قرن ۲۱ حدود ۷۰۰ هزار نفر تلفات انسانی به خاطر زلزله در دنیا داشته ایم که بزرگترین آنها زلزله ای بود که در اقیانوس آرام صورت گرفت و بیشترین تلفات آن با سونامی در َسواحل اندونزی رقم خورد؛ به صورتی که حدود ۲۲۰ هزار نفر جان خویش را از دست دادند. همینطور زلزله ژانویه سال ۲۰۱۰ هایتی که بیشتر از ۱۶۰ هزار نفر کشته شدند.
وی با اشاره به اینکه تلفات انسانی زلزله ای که برای تهران پیشبینی می شود با نظرات مختلفی که کارشناسان عرضه می کنند حدود ۳۰۰ هزار نفر تا ۵۰۰ هزار نفر پیشبینی شده، که یک فاجعه جهانی است و نیازمند فکر اساسی برای پیشگیری و کاهش تلفات و خسارات در این حوزه هستیم اظهار داشت: سازمان مدیریت بحران کشور و شهرداری تهران اقداماتی را در این حوزه انجام داده اند، ولیکن آن چه در کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران بررسی کردیم این بود که باید نقطه قابل اتکایی برای مواجهه با زلزله بالای ۷ ریشتر در پایتخت داشته باشیم و اقداماتی باید انجام دهیم که بتوانیم از این گردنه که احتمال دارد پیش بیاید با کمترین تلفات انسانی و خسارات، کار را پیش ببریم.
وی با ابراز نگرانی از این که شهر تهران در بحث بافت فرسوده هم وضعیت مناسبی ندارد؛ اظهار داشت: تلاش زیادی بر ای احیای بافت فرسوده در حال انجام می باشد ولی متأسفانه مردم نقش ویژه ای در این کار دارند و آن توقعاتی که ما داریم و فکر می نماییم، صورت نمی گیرد. علیرغم مشوق های مختلفی که برای احیای بافت فرسوده پیشبینی می شود هنوز از برنامه عقب هستیم و زیرساختهای شهر تهران بسیار صدمه پذیر است.
رئیس کمیته عمران و زیرساخت شورای شهر تهران با تاکید بر این که نیازمند تمهیداتی هستیم که با وقوع زلزله بالای ۷ریشتر با کمترین تلفات و خسارات عبور نماییم اضافه کرد: از ۴۵ نفر از اساتید نخبه و متخصص در این امر دعوت شد که در جلسه گذشته در خدمت ۱۲ نفر از این اساتید بودیم و در این کارگروه از نظرات آنها بهره مند شدیم و نقشه راه ما اینست که خروجی این جلسات بعد از ۴ تا ۵ جلسه منجر به تشکیل کارگروهی قوی شود تا بتوان فکر اساسی در این خصوص منتج به راهکاری مناسب و محقق شود و خروجی این جلسات به برنامه ریزان و مدیران شهری کمک می نماید تا معیارهای لازم را برای تعریف برنامه های پیشگیری اولویت دار برای افزایش تاب آوری شهری در نظر بگیرند.
آقامیری با اشاره به اینکه میتوان با مدیریت صحیح، اقدامات پیشگیرانه و آگاه سازی جامعه، از اثرات این بلایا هر چه بیشتر کاست خاطرنشان کرد: در جهت کاهش مخاطرات زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران، می بایست مطالعات و تحقیقات جامعی در ارتباط با شناخت اثرات زلزله در سطوح آکادمیک و مدیریت شهری و تشخیص مناطق با خطرپذیری بالا صورت گیرد که برنامه ریزی کاهش خسارات ناشی از زلزله در مناطق با خطر پذیری بالا می تواند با کاهش صدمه پذیری شهرها، خسارات و مخاطرات ناشی از وقوع زلزله را کاهش بخشد.
وی ادامه داد: حساسیت مبحث اینست که در ترکیه اگر زلزله آمد؛ استانهای جنوبی آن درگیر مسائل در ارتباط با زلزله شدند ولی پایتخت سیاسی و اقتصادی ترکیه آنکارا و استانبول به کار خود ادامه می دادند و کشور از نظر حاکمیتی و سیاسی سر پا بود. اما تصور کنید زلزله در تهران به وقوع بپیوندد؛ تهرانی که پایتخت کشور است و برنامه های حاکمیتی، سیاسی و اقتصادی همه در این شهر به وقوع می پیوندد. اگر این فاجعه در تهران پیش بیاید در واقع این اتفاق برای کل کشور می افتد و چطور باید کشور را مدیریت کنیم؟.




منبع:

1402/05/20
01:53:58
5.0 / 5
335
تگهای خبر: پایتخت , زلزله , سازمان , شهردار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد