یك مقام مسئول خبر داد؛

پرداخت وام برای بافت های فرسوده

پرداخت وام برای بافت های فرسوده

به گزارش بتن آنلاین سرپرست شركت عمران و بهسازی شهری ایران از پیش بینی پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با سود ۹ درصد به ۱۰۰ هزار واحد فرسوده در لایحه بودجه ۹۷ اطلاع داد.



به گزارش بتن آنلاین به نقل از مهر، هوشنگ عشایری در مورد اظهارات اخیر رئیس جمهور درباره احیای بافت فرسوده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جریان مطالبه گری عمومی نسبت به احیای بافت های ناكارآمد شهری در كشور به وجود آمده است كه طبیعتا دولت نسبت به آن هم حساسیت و هم برنامه كاری دارد.
وی ادامه داد: برای مبحث احیای بافت های ناكارآمد شهری ما در ۴ گام برنامه ریزی كرده ایم كه ۳ گام در حوزه كالبدی شامل برنامه بهسازی و نوسازی مسكن، ارتقاء خدمات روبنایی و ارتقاء خدمات زیربنایی و یك گام در حوزه غیركالبدی شامل ارتقاء توانمندی های اجتماعی، اقتصادی و نهادی این محلات است.
سرپرست شركت عمران و بهسازی شهری ایران خاطرنشان كرد: نگاه ما هم اكنون محله محور است به این معنا كه پروژه های ما محله محور است، نه ساخت یك ساختمان حال چه روبنایی و زیربنایی و چه مسكن باشد. در واقع وقتی می گوییم محله سیروس یعنی یك پروژه داریم كه در آن هم باید مسكن، زیربنایی، روبنایی ساخته شود و هم باید جریان توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی اتفاق بیفتد كه هر كدام از این ها ابزارها، منابع و كنشگرهای در رابطه با خویش را لازم دارند.
وی اضافه كرد: این برنامه تحت عنوان برنامه ملی بازآفرینی تدوین و در ستاد ملی بازآفرینی شهری تصویب شده است. همینطور برنامه اختصاصی تك تك محلات تهیه و ابزارها و منابع مورد نیازش در لایحه بودجه ۹۷ پیش بینی و تقدیم مجلس شده است كه باید ببینیم خروجی آن چه خواهد شد.
عشایری تاكید كرد: پیش بینی می گردد این برنامه تحت عنوان طرح پیشگام از شهریور ماه سال ۹۷ شروع شود در این طرح اراضی دولتی در بافت های فرسوده كه در اختیار ماست و از قبل خریداری شده را در اختیار توسعه گرها قرار می دهیم و آنها هم ساخت و ساز و تولید مسكن و هم خدمات روبنایی را انجام خواهند داد.
وی درباره مدل اقتصادی اجرای طرح پیشگام خاطرنشان كرد: در این طرح به زمین ارزش گذاری اولیه نمی گذاریم و زمین را در اختیار توسعه گران قرار می دهیم و سازنده بخش خصوصی كه كمترین قیمت پیشنهادی ساخت و ساز را عرضه داد برنده فعالیت در آن محله خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی بیان داشت: به محض اینكه بخش خصوصی ورود كرد ما ۱۸ درصد سود به این توسعه گری كه برنده می گردد خواهیم داد و او بدون اینكه نرخ اولیه روی ملكمان بگذاریم، روی اراضی متعلق به شركت عمران و بهسازی شهری اقدام به ساخت خواهد نمود. بعد از اینكه ساخت به اتمام رسید كه ـ حداكثر ۲ سال و حداقل یك سال است ـ میزان هزینه ساخت و ساز به اضافه ۱۸ درصد سودی كه ما به سازنده می دهیم، مطالبه آن توسعه گر از ما می گردد.
عشایری ادامه داد: خانه ای را هم كه توسعه گر ساخته است را قیمت كارشناسی می گذاریم؛ بر مبنای قیمت كارشناسی، هزینه ای كه توسعه گر (سازنده) كرده به همراه ۱۸ درصد سود متناظر آن را از خانه ای كه ساخته كسر می نماییم. اگر از مابقی آن برای دولت چیزی ماند كه سودمان را برده ایم اگر هزینه ها سربه سرد، باز هم ما سود كرده ایم چون سود ما از این كار، ارتقاء كیفیت محله است. اگر هم این تراز منفی شد و اضافه بر ارزش ریالی آنچه تولید شده هزینه كرده باشیم یا از اراضی دیگر یا به صورت نقد و یا غیرنقدی با سازنده و توسعه گر تسویه حساب می نماییم.
وی تاكید كرد: با اجرای این روش از احیای بافت های ناكارآمد شهری، ما عملا به توسعه گر تضمین سود می دهیم و ۱۸ درصد سود سرمایه گذاری را تضمین می نماییم درواقع هیچگونه ریسكی در سرمایه گذاری به توسعه گر تحمیل نمی گردد و فقط ریسك فروش به آن ها تعلق می گیرد.
سرپرست شركت عمران و بهسازی شهری ایران خاطرنشان كرد: تا كنون نزدیك به ۳۰۰ هزار نفر در صندوق پس انداز مسكن یكم ثبت نام كرده اند كه نشان داده است تقاضا وجود دارد و این ریسك را به شكلی از بین برده ایم توسعه گرانی هم كه واحدهای مطلوب، با كیفیت و با محوریت محله را در نظر بگیرند، طرحشان را تصویب می نماییم و آن ها اجرا می كنند؛ مانند همان مدلی كه یك ماه پیش حدودا كمتر از یك ماه پیش در سیروس كلنگ زنی اش انجام شد این برنامه را در دهه فجر در سایر شهرستان ها شامل محله شنبلی شهر بوشهر و محله بوشباق شهر یزد هم شروع خواهیم كرد.
عشایری درباره تسهیلات ارزان قیمت بافت فرسوده اظهار داشت: وام خرید واحد مسكونی در بافت های فرسوده صرفا از محل صندوق پس انداز مسكن یكم است و به جز صندوق یكم هیچ برنامه ی دیگری دولت ندارد ولی برای جریان تولید و كمك به توسعه گران برای ساخت، ما در در لایحه بودجه ۹۷ به مجلس پیشنهاد داده ایم كه وام دو ساله با سود ۹ درصد به سازندگان داده شود.
وی ادامه داد: پیش بینی كرده ایم با استفاده از تسهیلات۵۰ میلیون تومانی، ۱۰۰ هزار واحد در سال تولید شود كه در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان می شود؛ نیمی از آن (۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان) سهم دولت با سود صفر درصد و نیم دیگر (۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان) هم آورده بانك ها با سود ۱۸ درصد است كه میانگین آن ۹ درصد می گردد.
 

1396/11/07
16:27:21
5.0 / 5
4773
تگهای خبر: پروژه , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد