یك كارشناس صنعت ساختمان؛

نظام مهندسی، یكی از آفات صنعت ساختمان است

نظام مهندسی، یكی از آفات صنعت ساختمان است

بتن آنلاین: یك كارشناس صنعت ساختمان درباره مشكل ایمنی ساخت و سازها اظهار داشت: یكی از آفت ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، نظام مهندسی است.



به گزارش بتن آنلاین به نقل از مهر، حمید ادیبی در نشست تخصصی بررسی راهكارهای علمی افزایش ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله اظهار داشت: هم اكنون در كشور ساختمان ایمن كم داریم و به جرأت می توان گفت در سالهای اخیر علیرغم بودجه آئین نامه ها و قوانین مختلف در زمینه ارتقای ایمنی در ساخت و سازها نتوانسته ایم این ایمنی را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: برای دستیابی به ایمنی در ساخت و ساز ها، یكی از مهمترین روشها افزایش آگاهی شهروندان و مطالبه گری از نهادهای حاكمیتی از جانب مردم، رسانه ها و سازمان های مردم نهاد است كه می توانیم در زمینه ارتقاء كیفیت ساخت و ساز پیشرفت خوبی داشته باشیم.
این كارشناس ساختمان اظهار داشت: یكی از آفت ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، سازمان های نظام مهندسی هستند كه با شفاف سازی در هزینه های ساخت و ساز مخالفند. اخیراً این موسسه تحقیقاتی، نرم افزاری طراحی كرده كه امكان هر گونه فعالیت خارج از قوانین طراحی و ساخت را از سازنده سلب می كند اما نظام مهندسی از آن استقبال نكرده است.
ادیبی عمر مفید ساختمان ها در ایران را بین ۲۰ تا ۳۰ سال عنوان و تصریح كرد: این در شرایطی است كه در كشورهای توسعه یافته، عمر ساختمان ها به ۸۰ تا ۱۰۰ سال می رسد. چون كه در این كشورها، شركت های بازرسی وجود دارند كه استانداردسازی ساختمان ها را رصد و كنترل می كنند.
به گفته این پژوهشگر صنعت ساختمان برای ارتقای كیفی سازی ساختمان ها بدون آنكه هزینه های زیادی روی دست سازنده و مردم گذاشته شود، مدل هایی طراحی شده كه با اجرای آنها می توانیم در ارتقای ایمنی ساختمان موثر باشیم.
وی با اشاره به اینكه ادغام دو وزارت راه و مسكن و تولید وزارت راه و شهرسازی مسئله ساز شده است، خاطرنشان كرد: این ادغام سبب شد كه تمركز بر مسكن از بین برود و مسئولان بیشتر به دنبال این باشند تا اینكه به دنبال آن باشند كه درباره ایمنی ساختمان صحبت كنند از تعداد راه هایی كه بوجود آمده سخن بگویند. به نظر من تفكیك دو وزارتخانه بسیار لازم است.
در ادامه این نشست، حسنعلی مجبوریان درباره ایمنی ساخت و ساز دربرابر زلزله اظهار داشت: صنعت ساختمان یكی از مهمترین صنایع كشور است كه گردش مالی آن سالانه ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان است. در حالی كه درآمد سالانه كشور از فروش نفت به ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان و درآمد مالیاتی ۸۵ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.
این كارشناس صنعت ساختمان میزان اشتغال این صنعت را دو میلیون نفر در ایران عنوان نمود و اضافه كرد: هزینه تولید شغل در صنعت ساختمان برای هر نفر ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است ولی در سایر مشاغل به خصوص صنایع تولیدی بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان هزینه تولید هر شغل بشمار می رود. ازاین رو سرمایه گذاری در این صنعت می تواند اشتغال بالایی تولید كند.
وی در مورد آثار زلزله اخیر بر ایمنی سازی ساختمان ها تصریح كرد: سه نوع ساختمان با اسكلت فلزی، اسكلت بتنی و سنتی و بنایی سازی در زلزله استان كرمانشاه تخریب شده است كه در مورد ساختمان های با اسكلت فلزی، مشكلاتی چون عدم كیفیت در جوشكاری ها، عدم رعایت استانداردها در اتصالات، اجرای ضعیف بادبندها، اجرای نامناسب ستون ها و شمشیری راه پله ها از عوامل ریزش و تخریب به حساب می آید. همینطور با ساختمان های بتنی هم مواردی همچون كمبود آرماتوره و شكست اتصالات، نامقاوم بودن بتن ها، كم كاری در تعداد آرماتورها و اشكالات خمیدگی در طراحی ستون ها و آرماتورها به چشم می خورد كه نشان از ضعف در طراحی و اجرا دارد.
مجبوریان اظهار داشت: تعداد كشته های زلزله در دنیا طی ۵۰ سال گذشته، ۴۷۰ هزار نفر بوده است این در شرایطی است كه در ایران در همین بازه زمانی ۱۱۴ هزار نفر در اثر زلزله كشته شده است كه نشان داده است علیرغم اینكه یك درصد جمعیت دنیا را داریم ولی یك پنجم تلفات زلزله دنیا در ایران رخ می دهد.
به گفته این كارشناس ساخت و ساز، گسل های تهران شامل گسل مشاء، گسل ری و گسل شمال پتانسیل وقوع زلزله بین ۷ تا ۹ ریشتر را دارد.
این كارشناس مسكن در تهران ۵۰ تا ۵۵ درصد ساختمان ها در برابر زلزله مسئله و مشكل جدی دارند ولی در ژاپن در حالی كه در سال ۲۰۰۳، ۷۵ درصد ساختمان ها ضد زلزله بود در سال ۲۰۱۵ به ۹۰ درصد افزایش پیدا كرد.



1396/09/15
11:25:42
5.0 / 5
4734
تگهای خبر: تولید , ساخت و ساز , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد