نخستین قطار ترانزیتی روسیه-هند از مرز سرخس وارد کشور شد

نخستین قطار ترانزیتی روسیه-هند از مرز سرخس وارد کشور شد

مدیرعامل شرکت راه آهن از ورود نخستین قطار ترانزیتی روسیه به هند از مرز سرخس برای انتقال به بندر شهید رجایی و سپس انتقال به هند اطلاع داد.



به گزارش بتن آنلاین به نقل از مهر، سید میعاد صالحی در حاشیه مراسم آغاز سیر نخستین قطار ترانزیتی روسیه به هند عنوان کرد: امروز با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور دستور حرکت این قطار به صورت ویدئو کنفرانس از مرز سرخس به سمت بندر شهید رجایی صادر شد.
وی اضافه کرد: مبدأ حرکت قطار ترانزیتی کانتینری ایستگاه چخوف در استان مسکو و مقصد آن بندر ناواشیوای هند خواهد بود. طول مسیر حرکت هم در ایران از مرز سرخس به سمت بندر شهید رجایی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت راه آهن ضمن اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه در دیماه سال قبل و مذاکره در مورد ترانزیت کالاهای روسیه به هند، عنوان کرد: در ماه های بعد از آن هم با دستور معاون اول رئیس جمهور پیگیری هایی در مورد این تفاهم انجام شد. همینطور اردیبهشت سال جاری همراه با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی سفری به مسکو داشتیم تا این تفاهمنامه را پیگیری نماییم و نهایتا عملی شد و امروز قطار ترانزیتی کالاهای روسیه به هند از مرز سرخس وارد کشور شد که این اتفاق برای نخستین بار است که رخ می دهد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی تمام این مسیر بیشتر از ۵ هزار کیلومتر ریل است که هزار و ۶۰۰ کیلومتر آن در خط آهن کشورمان سیر می کند. این قطار از روسیه به ترکمنستان و سپس به مرز سرخس آمده است.
صالحی با تاکید بر این که ترانزیت غیر از درآمد ارزی، عوائد سیاسی هم به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: کشورهای مبدأ و مقصد این کریدور با تکرار این تردد قطارهای ترانزیتی، ایران را برای انتقال کالاهای خود بر می گزینند. در دولت سیزدهم دیپلماسی حمل و نقل رشد داشته و با کشورهای منطقه و CIS مذاکراتی داشتیم تا تفاهمنامه ها به تدریج عملیاتی شوند.
مدیرعامل شرکت راه آهن پیشبینی جابجایی کالا در کریدور روسیه به هند را ۸ میلیون تن کالای ترانزیتی دانست و اظهار داشت: هر دو سه هفته یک مرتبه با معاون اول رئیس جمهور در مورد فعال شدن مسیر ترانزیتی روسیه به هند جلسه داشتیم که برای نخستین بار مسیر سرخس به بندر شهید رجایی فعال شد و در ادامه کریدورهای اینچه برون به بندر شهید رجایی و آستارا به رشت و سپس بندر شهید رجایی هم فعال شوند. البته مسیر رشت- آستارا گلوگاه زیرساختی دارد که با عنایت به این که توسعه حمل و نقل ریلی در دولت سیزدهم و توسعه ترانزیت ریلی در دستور کار است، برای رفع این گلوگاه تلاش خواهد شد.


منبع:

1401/04/21
23:35:44
5.0 / 5
883
تگهای خبر: بندر , تردد , توسعه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد